marți, 20 martie 2012

Vaza din sfoara

Incep astazi seria de tutoriale si va arat cum se face o vaza din sfoara impletita in noduri simple. Pentru aceasta aveti nevoie de sfoara, foarfeca, metru, croseta, ac, material pentru captusit. Sfoara de canepa eu o colorez in diferite nuante cu gallus pentru textile. Baza vazei o realizez crosetand un snur simplu pe care il rulez si cos in forma de spirala.



Diametrul pentru aceasta piesa este de 10 cm, poate varia in functie de cat de mare se doreste sa fie vaza.

Se taie fire de sfoara la lungimea de 2 m si cu croseta se introduc in cate un ochi de pe marginea cercului dand firul in doua.

Firele se introduc pe toata circumferinta bazei de jur imprejur.
Imagine interiorul vazei

Fir cu fir se innoada cu nod simplu ca in imagini.
Imagine exterior - fata vazei



Se lucreaza cam 4 cm inaltime in noduri simple dupa care se face un nod din doua fire o data cate trei randuri intercaland firele.


    Apoi se trece la separarea firelor si se impletesc iar in nodul simplu 3 cm inaltime dupa care modelul cu nodurile din doua fire impreuna. In total avem cate trei randuri din fiecare impletitura cu noduri: simplu si cate doua fire o data.
                   In acest stadiu vaza trebuie incheiata si pentru asta se cos firele in interior de margine.




Desi sfoara este un fir aspru si prin impletire se aseaza intr-o forma am dorit sa fie mai rigida si stabila asa ca am intarit-o cu aracet in interior.


                               Ca sa aiba un aspect frumos am captusit-o cu material.
Dupa captusire, am impletit in noduri plate un snur pe care l-am aplicat pe marginea vazei pentru a avea un aspect mai regulat.
                                                                  Vaza e gata.

       In interior se pot pune imortele sau ce alte aranjamente doriti, eu am facut un aranjament floral cu flori din sfoara pentru care voi realiza un alt tutorial. Ca durata de lucru necesita timp si rabdare dar nimic nu se poate face fara straduinta si pasiune.


luni, 5 martie 2012

Cosulete impletite

Ce repede trec zilele, ca niste tresariri de-o clipa. Febra martisoarelor s-a stins, a mai ramas boarea zilei de 8 Martie cand toate femeile ar trebui sa se simta privilegiate, frumoase si fericite macar intr-o zi dedicata noua. O primavara frumoasa va doresc stimate doamne si domnisoare in rezonanta cu armonia sufletului vostru. Am creat pentru aceasta zi doua cosulete din sfoara cu imortele prin tehnica nodurilor. Ele vor insenina pe cineva in semn de pretuire si iubire...Pentru mine sa stiu ca lucrarile mele aduc bucurie si senin e cea mai mare rasplata...